Årets verksamhet

Helsingborg Arena och Scen har under 2016 genomfört sitt andra verksamhetsår, ett år fyllt av scenkonst, kulturhändelser, evenemang och besöksmålsutveckling. Samtliga verksamheter har genomfört de produktioner som planerats och i många fall har utfallet överträffat förväntningarna:

  • Mio Min Mio och My Fair Lady på Helsingborgs stadsteater inför en osedvanligt stor publik.
  • Helsingborgs symfoniorkester genomförde en publikt och medialt mycket uppskattad Tysklandsturné.
  • Sofiero nådde under sitt 150-årsjubileum sitt bästa besökarantal på många år.
  • Stadsfesten Hx nådde sin klart största publik hittills och skapade trängsel och gemyt på  Söder.

Hx 2016 genomfördes på ett nytt och mer avgränsat område än 2015. Programmet innehöll bland annat ett brett och kvalitativt musikutbud, prova på-aktiviteter, teaterföreställningar, familjeområde och knallemarknad. Utvärderingen visade på ett bra resultat, såväl kvalitetsmässigt som ekonomiskt. Nationaldagsfirandet, kombinerat med Sofieros 150-årsjubileum, var en stor framgång som krävde samordning av flera av bolagets verksamheter, och även externa samarbetspartner.

Nya chefer tillträdde under året på Stadsteatern och i Konserthuset och de har redan satt sin prägel på verksamheterna och bolaget.

Vi startade Helsingborg Convention and Event Bureau (HCEB) för att synliggöra arbetet med att  värva evenemang till Helsingborg och utveckla destinationen. HCEB har under året bland annat värvat VM i styrkelyft 2019 och arbetat med att få U21-landslaget i fotboll att förlägga matcher till Olympia. Tillsammas med Nordic Choice/Clarion, företaget som ska driva kongressanläggningen som byggs på Ångfärjetomten, arbetar HCEB för att värva stora internationella möten till anläggningen.