Önskan om fler hundhägn centralt i staden

Foto: Anna Alexander Olsson


Synpunkt: “
Wilson park eller Viskängen är en stor park och många har hundar i området som de låter springa löst. Jag önskar en hundhägn i området där vi kan låta våra hundar springa lösa i och leka med varandra. Parken är populär att ligga och sola i och många är hundrädda och blir på detta sätt hindrade att njuta av parken då en del har sina hundar löst springande. Jag har själv en liten hund som vill ut och springa och leka med andra hundar. Jag kör inte bil och de hundhägn som finns ligger inte nära en busslinje. […] Skulle vara bra om ni bygger hundhägn lite mer tillgängligt inne i stan och inte utanför stadskärnan, alla är inte bilburna eller rörliga.”

Svar: “Helsingborgs stad har i år beslutat att sätta upp ett hundrasthägn i Rydebäck. Några fler inhägnader har vi inte budgeterat för. Ditt önskemål om ett hundrasthägn i Wilson Park eller på Viskängen sparar vi inför framtiden.

Vi är medvetna om att det finns ett stort önskemål om hundrasthägn bland allmänheten. Idag har Helsingborg fem större inhägnader för rastning av hundar, ett i Pålsjö skog, två i Bruces skog, ett i Högastensområdet och ett i Ättekullaområdet. Mindre hundrastgårdar har kommunen sedan några år tillbaka tagit bort eftersom dessa, enligt miljöförvaltningen, blev sanitära olägenheter.

Tack för ditt engagemang!”